El Col·leccionista obre les seves portes el 24 d'Octubre de 2004. És un petit restaurant de L'Ametlla del Vallès ubicat al centre del poble, en un carrer de vianants que li permet gaudir d'una bonica terrassa durant tot l'any, ja que durant els mesos d'hivern, disposa d'estufes i mantes per fer-la més confortable.

El restaurant va ser construït en una casa de poble del 1830 que en el transcurs de l'any 2000 va ser restaurada amb molt d'entusiasme per poder conservar els trets més característics de l'època, com els sostres de voltes, les parets de pedra o el totxo antic. En l'actualitat hi ha dues zones ben diferenciades, el bar i el menjador.

La zona del bar és la que antigament era la cuina i, a dia d'avui, hi podem trobar el forn de llenya, la pica de pedra, la gran campana de la xemeneia i l'obi on s'amassava el pa. La zona del menjador eren els estables on encara es conserven algun dels ganxos i anelles on es lligava el bestiar. La porta d'aquest menjador és l'original, amb gatera i tot, encara que avui en dia tapada.

L'idea de muntar aquest restaurant ja rondava per la ment de'n Bernat; xef del restaurant, ja que des de petit, volia ser cuiner i tenir un restaurant on exposar una de les seves aficions: les col·leccions.

Una clara mostra d'aquesta afició es troba avui en la decoració del local ja que tant les parets com altres indrets del restaurant estan plens de llaunes de cerveses, culleretes de cafè, caragols de mar, aigües de tot el mon, plaquetes de cava…

Des dels seus inicis, el Col·leccionista, es regentat per Bernat i Esperança, mare i fill i propietaris del restaurant.